Audi har en rätt komplicerad bakgrund. Men kort förklarat kan man säga att företaget startade i början av 1900-talet av en man med namnet August Horch. Horch hade ett företag under sitt namn som han var tvungen att lämna, vilket ledde till att han skapade Audi istället. Audi och företaget Horch slogs samman på 1930-talet tillsammans med två andra företag: DKW och Wanderer. Tillsammans bildade de Auto Union, vilket dessutom var det som låg bakom idén till Audis logotyp. De fyra ringarna står för de fyra företagen.

Audi som finns idag kom till på 1960-talet, efter att Auto Union köptes upp av Volkswagen. Volkswagen fick dessutom med företaget NSU på köpet. NSU hade en stor erfarenhet av att tillverka framhjulsdrivna bilar under 60-talet, vilket var något som Volkswagen verkligen behövde. En av de första Audi-modellerna som kom var F103.

Audis största genombrott kom i samband med Quattro, en fyrhjulsdriven sportmodell som kom ut på 1980-talet. Denna bil hade stora framgångar inom bland annat rally.

Därefter har företaget utvecklats en hel del och idag kan man beskriva Audi som ett av de allra största premiummärkena, speciellt i Tyskland, tillsammans med BMW och Mercedes-Benz. Men det är inte endast populärt i Tyskland utan även i resten av världen.

Relaterade inlägg