Är den nya Volvon för dyr? Satsa på en begagnad!

Nya bilar är dyra, det blir man snart varse om som spekulant på fordon. Särskilt i tider där nybilspriserna ökar alltmer på grund av högre transportkostnader i världen blir det angeläget att rikta blickarna mot begagnatmarknaden. Det finns definitivt fördelar med att köpa en begagnad bil istället för en ny; och det handlar inte enbart om priset. Visst, nybilsdoften är borta men ser du bortom detta har du mycket att vinna på att köpa begagnat – oavsett om det handlar om en begagnad Volvo eller något annat bilmärke. Hos Holmgrens Bil hittar du ett stort utbud av begagnade bilar som passar alla plånböcker. Holmgrens är MRF-anslutna, har enbart noggrant kontrollerade bilar till salu och erbjuder en veckas bytesrätt på begagnat.

Bättre begagnade Volvo-bilar

Volvo är så mycket mer än fabriksnya V60 och V90. Märket har varit verksamt under många år, vilket innebär att begagnatmarknaden för Volvo-bilar är riktigt stor. Här följer några tips för dig som letar Volvo:

Volvo S60

Har du egentligen inget behov av en kombi kan du med fördel kolla in sedanen S60. Den lanserades redan i början av 2000-talet och är en gediget byggd bil som är riktigt bekväm att ratta. Här hittar du både dieslar och vassa bensindrivna modeller, där S60R med sina 300 hästkrafter är den klart häftigaste. Som de flesta Volvo-bilar har S60 supersköna stolar som fungerar utmärkt på långresan.

Volvo V70

Kombin som är besläktad med S60. Det finns mängder av exemplar på begagnatmarknaden, helt enkelt eftersom det såldes massor under de år den tillverkades. Det här är en rymlig familjebil med stort bagageutrymme som inte lämnar mycket i övrigt att önska. Visst, den kan kännas lite fyrkantig i formen, men komforten och praktikaliteten kompenserar väl för detta. Precis som S60 finns även V70 i en sportig och snabb R-version.

Volvo S40 och V50

Efterföljaren till Volvo 440 (som tillverkades från 1989 till 1996) var mycket välkommen när den lanserades. Tråkigt nog drogs 440-serien med kvalitetsproblem av skiftande natur och hade därmed inte det bästa ryktet. S40 (sedan) och V50 (kombi) innebar ett rejält lyft kvalitetsmässigt, samt även körmässigt. Det här är inga stora bilar, men fungerar för den mindre familjen – särskilt i kombiutförande. Trevligast att köra är de turboladdade bensinmotorerna 2.0T och T4 med 160 respektive 200 hästkrafter.

Volvo V40

V50-modellen (och därmed också S40) kom till slut att avlösas av V40. Här hade tekniken utvecklats och förfinats ytterligare, med mer moderna och bränslesnålare motorer.

Relaterade inlägg