De flesta känner till att det finns olika sätt att köpa bilar på. Det vanligaste är naturligtvis att ta kontakt med en bilhandlare och hitta sin nya bil på det viset. En del köpare vänder sig till privatpersoner eller besöker auktioner. Det många missar är dock att det även finns nätauktioner där du kan buda hem din nya bil från ditt vardagsrum. Nätauktioner hos Blinto är väldigt populära. Läs mer om tips och tricks här.

Stort utbud på Blinto.se

Blinto marknadsför sig som en nätauktion för proffs och här kan du hitta ett stort och varierande utbud av olika slags fordon. Här finns bland annat skåpbilar, militärbilar, lastbilar, personbilar samt olika typer av lantbruksmaskiner och skogsmaskiner. Det finns också en hel del tillbehör som till exempel vagnar och skopor. Den som vill kan även hitta båtar, ATV:er, veteranbilar och mycket annat. Hela tjusningen med en nätauktion är det omfattande utbudet och den som verkligen vill kan hitta i princip allting. Många som deltar i nätauktioner kan göra riktigt fina fynd. Tycker du dessutom om att vinna en budfight har du hittat helt rätt.

Användbara tips

När du har hittat bilen du letar efter och lagt några bud är det viktigt att komma ihåg att objekten säljs med de uppgifter som finns tillhanda. Du som köpare kan inte inspektera objektet på samma sätt som när du handlar av en bilhandlare eller en privatperson. Det viktigaste är att ta reda på om du kan få en visning av fordonet du vill köpa. En hel del nätauktioner visar upp objekten och då är det viktigt att passa på att dyka upp och dubbelkolla att alla uppgifter som lämnats i annonsen stämmer. Skulle bilen inte fungera när du hämtar den behöver du inte genomföra betalning utan kan hävda att uppgifterna inte stämmer med annonsen.

Renoveringsobjekt

Som alltid när du fyndar bilar på antingen nätauktion eller andrahandsmarknad behöver du veta att du verkligen vill ta dig an ett renoveringsobjekt. En begagnad vara är trots allt begagnad. Om du dessutom vill köpa en veteranbil måste du vara beredd på att det kommer att kosta både tid och pengar att underhålla bilen.

Relaterade inlägg